top of page

IN DE TOEKOMST KIJKEN...

Regelmatig zal deze pagina worden bijgewerkt. Dit wil zeggen: regelmatig een kijkje nemen hé...

juli 2018

Een groep van 18 vrijwilligers trekt naar Kenia om er in een aantal scholen te werken. Dit onder begeleiding van Pascale en Dolly. Klik HIER.

augustus 2018

In augustus slaan Sunshine4Kids en de Abdijschool van Zevenkerken (Brugge) de handen in elkaar. In het kader van de inleefreizen van de school, vertrekken zo’n twintig leerlingen met hun begeleiders voor drie weken naar Kenia. Sunshine4Kids coördineert ter plaatse de werken in één van de projecten en organiseert mee de reis en het verblijf; de abdijschool zorgt voor de omkadering en de begeleiding van de (zestienjarige) leerlingen. Op deze manier wordt een dubbel doel bereikt: jonge Belgische mensen kunnen zich inzetten voor een middelbare school ter plaatse en zijn ook verplicht zich een stuk in de Keniaanse realiteit in te leven.

Concreet zouden deze leerlingen helpen bij het verder opbouwen van de infrastructuur van de Rose Mwakwere Girls Secondary School, een middelbare internaatsschool voor meisjes die S4K al enige jaren van nabij volgt en ondersteunt. In samenwerking met een plaatselijke aannemer kunnen een aantal infrastructuurwerken gebeuren. Ook de aanleg van een groentetuin staat op de agenda. Twee weken werken worden dan afgesloten met een week kennismaken met de bevolking en de natuur van Kenia.

Een mooie samenwerking tussen Sunshine4Kids, een Keniaans internaat en een Belgische internaatsschool.

bottom of page