top of page

DABEE BARAKA

De directrice, Md. Eunice, heeft het kleuterschooltje zo genoemd omdat haar man, die onlangs is overleden 'Dabee' heette. Baraka betekent 'zegen'.

Deze school telt 50 kleuters en 4 leerkrachten. De gebouwen zijn eigenlijk te klein voor de klasjes, maar het valt op hoe geordend en netjes alles is. Dat maakte een zeer goede indruk. De studenten hebben met hun budget, verkregen via een benefiet, reeds boeken, schriften en schrijfgerei gekocht voor deze school.

In juli 2015 werd het schooltje verschillende keren bezocht. Tijdens een parent meeting mochten Pascale, Charlotte en Ine de ouders bedanken voor hun inzet. Ze hadden een boekenrek in elkaar geknutseld, zodat de boeken die we hen hebben gegeven mooi kunnen bewaard worden. Er werden ook deze keer boeken bijgekocht.

Ook in februari 2016 werden opnieuw werkboeken en schrijfgerei aangekocht. Er liepen twee studenten lerarenopleiding kleuter stage, voor 3 maanden (tot eind april 2016). In juli 2017 hebben vrijwilligers alle klasjes in een nieuw kleurtje gezet, en zorgden we voor nieuwe vliegenramen en gordijnen. In februari  2018 liepen er 2 kleuterleidsters van Vives en AP stage in de twee oudste klasjes.

In juli 2017 werden alle klasjes in het nieuw gezet door de vrijwilligers. In september 2019 plaatsten we een afdak over de volledige speelruimte, en legden we een betonnen vloer. Nu hoeven ze in de regen niet meer in modder te spelen, en kunnen ze schuilen voor de tropische zon.

Tenslotte, in februari 2020, werd de speelplaats afgewerkt. Eerder werd ze gebetonneerd en er werd een afdak geplaatst. Gedaan met spelen in de modder of onder een gloeiendhete zon. Twee vrijwilligers, Virginie en Carine, brachten kleurtjes aan en het resultaat mag er zijn!

bottom of page