top of page

SCHOLEN WORDEN PARTNERS

 • Het Sunshine4kids-team onderzoekt in scholen de noden en investeert in de nodige materialen. We kopen alles ter plaatse aan, waardoor we ook de lokale economie ondersteunen. We sluiten partnerships af met de scholen, die instaan voor de dagelijkse werking en de financiering ervan. Wij investeren dan in materiaal en infrastructuur.  

       Dit laat toe om in de breedte te werken, waardoor we meer kinderen bereiken en duurzaamheid nastreven.

 • In de praktijk betekent dit dat we regelmatig aanwezig zijn in Kenia. Tijdens deze periodes bezoeken we alle scholen die reeds door ons werden gesteund. Zo kunnen we bekijken of het door ons geboden materiaal wordt gebruikt en verzorgd. We krijgen ook zicht op eventuele nieuwe noden.

 • Alleen tijdens verblijven in Kenia wordt er geïnvesteerd. Alles wordt rechtstreeks betaald aan leveranciers, aannemers, ...

 • Partner-directeurs of de District Education Officer wijzen ons op 'vergeten' scholen, dat zijn scholen die nooit bezoek krijgen (te ver af voor toeristen), en die ondanks een degelijke infrastructuur of boeken tòch goed presteren. Een 'nieuwe' school (= een school die voor de eerste keer bezoek krijgt van S4K) wordt eerst meerdere keren bezocht, vooraleer beslist wordt of er geholpen wordt.

 • Aangeboden hulp kan heel divers zijn: boeken, banken, kasten, boren naar water, bouwen (met de hulp van de Provincie West-Vlaanderen), bibliotheek aanleggen, organiseren van een gezondheidsprogramma, opfrissen van gebouwen, organiseren van gezamenlijk activiteiten (sportwedstrijden, poezie-wedstrijden...).

S4K ADVISORY TEAM

 • Pastor Daniel, directeur van New Diani en Shine, richtte een team op, waarbij directeurs van scholen die worden geholpen door S4K, kunnen aansluiten. Doel is elkaar te steunen, te helpen, en afspraken te maken, bijvoorbeeld over hoe studenten die stage lopen begeleiden en zien wat kan en niet kan. Ze komen maandelijks bijeen, soms met de headteachers er bij.

 • De scholen die nu reeds zijn aangesloten: Shine Yetu Academy, Diani Tusome Academy en Dabee Baraka.

 

 • Activiteiten georganiseerd in 2016, 2017 en 2018 samen met de headteachers

  • joint exams: tijdens de examens veranderen de leerkrachten van school, om in een andere school de examens af te nemen. Zo verlopen de examens eerlijk en neutraal. Er wordt dan een lijst opgemaakt met de resultaten, in een rangorde. Dat motiveert hen om het de volgende keer nòg beter te doen!

  • joint sport activity: gedurende drie sportnamiddagen was er een competitie tussen de vijf scholen, waar verschillende takken van atletiek aan bod kwamen, en ook lopen, zaklopen en aardappel-lopen voor de kleuters. Daarna werden er diploma's uitgedeeld aan de scholen.

  • joint drama event 17: Shine, New Diani en Dabee zetten hun beste voetje voor bij demonstraties voordracht en debat. Prachtig initiatief!

  • Joint beach activity, wordt gepland in juli 2018

 

 

ONS TEAM IN KENIA

 • In Kenia kunnen we rekenen op een aantal mensen, die ons helpen wanneer we er zijn. Eenmaal we terug in België zijn, blijven ze onze projecten opvolgen, zodat ze ons kunnen melden wanneer er ergens noden of problemen zijn. Behalve enkele directies van scholen (zoals pastor Daniel, van New Diani) , die ons voortdurend op de hoogte houden, denken we onder andere speciaal aan:

 

 

 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Dolly Muuo, manager

Saïdi, chauffeur

bottom of page