top of page

MUAMALAAT PRE-SCHOOL

De volledige naam is:
Muamalaat Integrated Community Early Childhood Development Center. Een hele boterham...

Deze kleuterschool ligt op 1 1/2 km van Chitsakamatsa Village, bij Kombani Center. Er zijn in het totaal 90 kleuters: babyclass, KG 1 en KG 2. De drie kleuterklassen zitten samen in één lokaal, gewoon verdeeld in 3 groepen, 1 groep op elke mat. Er zijn twee leerkrachten, en een verantwoordelijke, Ali Mshindo, die ook headteacher is in een lagere school aan de overkant van de grote baan.

Aangezien deze kleine kinderen onmogelijk die drukbereden weg (van Mombasa naar Ukunda) kunnen oversteken, wilde de community niet dat kinderen moesten wachten tot ze 6 jaar waren om aan hun schoolloopbaan te beginnen. De dorpelingen hebben aan de Islam gemeenschap gevraagd of ze tijdens de week het lokaal van hun Islam School mogen gebruiken. Dat wil wel zeggen dat ze elke vrijdag alle materiaal uit het lokaal moeten verhuizen en elke maandag hun lokaal opnieuw moeten 'herinrichten'. Een grote verhuis was het niet, want ze hadden enkel drie matten, twee stoelen, en een koffer.

S4K bezocht dit schooltje voor de eerste keer eind september 2016. Na drie bezoeken werd beslist reeds stoelen en klein schoolmateriaal te kopen (schriften, potloden, slijpers, gommen, kleurpotloden, enz...).


Veel van deze kinderen hebben voor het eerst een stoeltje om op te zitten, want ook thuis is er weinig meubilair.

Later wordt bekeken hoe Muamalaat nog verder kan geholpen worden.

S4K bracht er een nieuwe sponsor aan, en die bouwde in 2017 nieuwe klaslokalen, keuken en toiletten. In februari 2018 volgde dan de officiële opening van de nieuwe school. S4K zorgde voor al het meubilair.

bottom of page