top of page

DIANI TUSOME ACADEMY

Toen wij de school leerden kennen, was die gelegen aan het einde van de airstrip in Diani. De grond en de gebouwtjes behoorden aan de kerk, en er kon niet worden uitgebreid. Pastor Daniel kon met de hulp van sponsors een nieuw stuk grond komen, wel op een 3-tal km van de school.

 

Op de nieuwe locatie (februari 2016) staan nu reeds  8 klaslokalen, een eetzaal en een keuken, toiletten, dit alles gesponsord door Kids of Kenya, Annick for Kenya, Jan Bogor, stad Torhout, provincie West-Vlaanderen, individuele sponsors en S4K natuurlijk.
Sunshine4kids zorgt ook voor de inrichting van de nieuwe klaslokalen: banken, kasten, tafel en stoelen voor de leerkracht, boeken en ander didactisch materiaal.
Nu hebben we ervaren hoe goed het kan zijn als verschillende projecten de handen in elkaar slaan!

Begin 2017 werd klas 6 aangebouwd, weeral met de hulp van de Provincie West-Vlaanderen.

In juli 2018 hebben de vrijwilligers er de drie oudste klaslokalen in een nieuwe kleur zetten,, nadat S4K de vloeren heeft herlegd. Ook één van de kleuterklasjes wordt volledig afgewerkt.

In 2021 werd de samenwerking tijdelijk stopgezet. Om leerlingen,vervoer efficiënter te maken, werden de leerlingen van het lager onderwijs verhuisd naar Shine Yetu. In de gebouwen van Diani Tusome zijn enkel nog de kleuterklasjes gehuisvest.

bottom of page