DSC06225
DSC02848
DSC01984
DSC03039.jpeg
Na het schrappen van de inleefreis 2021 hopen we toch met een klein groepje in Kenia te kunnen werken in juli 2022...

Er kunnen voor 2022 geen kandidaturen meer binnengestuurd worden, aangezien we slechts met een klein groepje willen reizen. Mocht de reis niet kunnen doorgaan, dan is het organisatorisch een stuk gemakkelijker om alles over te plaatsen naar 2023.

 

De deelnemers voor juli 2022 staan al heel lang op de wachtlijst, en kregen dus een beetje voorrang. Indien alles goed gaat kan voor 2023 een grotere groep worden ingepland, onder de deskundige leiding van Dolly Muuo.

De deelnemers voor 2022 zijn:

 1. Sybe Vandemeulebroucke

 2. Lea Verschuere

 3. César Verschuere

 4. Laurien Verwilst

 5. Stephanie Vandevijvere

Pascale (S4K) zal hen ter plaatse begeleiden.

2023?

 

Wie kan er binnen het project Sunshine4kids als vrijwilliger werken in één van de schooltjes?

 • opleiding hebben gehad in de pedagogische sector, vb. kleuteronderwijs, lager onderwijs, pedagogie, orthopedagogie, opvoeder,...

 • vrijwilligers uit andere branches, na overleg;

 • iedereen die de handen uit de mouwen wil steken, om te schilderen, te timmeren enz...

 

Wanneer kan dat?

Vrijwilligerswerk is enkel mogelijk in juli of in september. Dit omdat we opteren voor een optimale voorbereiding en begeleiding, en we ondervinden dat de aanwezigheid in Kenia van iemand van het team een must is.

Stonden genoteerd voor juli 2021:

 1. Nicolas Naudts

 2. Davy Temmerman

 3. Jolien van Gysel

 4. Jochem Van Denbussche

 5. Axelle Demeyere

 6. Elisa Vanhoecke

 7. Dorine Deplancke

 8. Liza Biebuyck

 9. Silke Deckers

 10. Lorenzo Ravaut

 11. Dominique Deckers

 12. Mieke Dauwe

 13. Stefanie Demedts

 14. Sybe Vandemeulebroucke

 15. Laurien Verwilst

 16. Stephanie Vandevijvere

 17. Lise Troch

 18. Anke Deckers

 19. Tine Vandenhende

 20. Laura Gazziono

 

Voorwaarden

 • de Engelse taal machtig zijn;

 • minstens 18 jaar oud zijn;

 • in team kunnen werken;

 • respectvol kunnen omgaan met mensen uit een andere cultuur;

 • onderlinge afspraken kunnen naleven;

 • minimum 1 week voltijds willen werken;

 • je komt volledig op eigen risico;

 • zich aan de veiligheidsvoorschriften en de regels van S4K kunnen houden, die opgemaakt zijn om het verblijf voor iedereen aangenaam en deugddoend te maken.
  Die gedragsregels worden samen besproken en door beide partijen ondertekend.

Afspraken

 • Elke kandidaat vrijwilliger stuurt een CV (met foto) en motivatie naar het secretariaat van Sunshine4kids, geadresseerd aan Pascale Perneel, Koornbloemstraat 13, 8570 Vichte. Daarna volgt een eerste gesprek. Dit mag ook per mail, naar sunshine4kids@skynet.be .

 

 • Samen wordt er gekeken in welke school best hulp kan gebruikt worden, en wordt er afgesproken hoeveel dagen er wordt gewerkt.

 

 • Vrijwilligers mogen een aantal projecten voorstellen die nauw samenhangen met hun vakgebied of talenten. We kijken dan samen wat het meest haalbaar en realiseerbaar is in Kenia, en binnen welke school deze projecten het best passen. Zoals schilderen, timmeren, werken met kleuters, bouwen enz...

 

 • De vrijwilligers worden ter plaatse opgevangen door iemand van het team, en tijdens de eerste weken begeleid en wegwijs gemaakt binnen en buiten de school.

 • Wekelijks is er een rapportering met iemand van het team, in levende lijve of via skype, zodat er kan geëvalueerd en bijgestuurd worden indien nodig.

Na de eerste kennismaking wordt een brochure doorgegeven met alle nodige info : praktische voorbereiding van de reis, keuze van logement, onkosten, noodzakelijke verzekering, inentingen...

Goed om weten

Indien het Ministerie van Buitenlandse zaken een reis naar het zuiden van Kenia afraadt, dan gaat de reis ook niet door. Uw reisverzekering dekt dan geen repatriëring en andere onkosten in geval van problemen.

Mocht je interesse hebben om je als vrijwilligster  in te zetten, in België of in Kenia, laat het weten via onderstaand contactformulier.

Bericht ontvangen!

ABDIJSCHOOL VAN ZEVENKERKEN 2022

INLEEFREIS VAN ABDIJSCHOOL VAN ZEVENKERKEN (LOPPEM) IN KENIA

Begin juli 2022 reizen 20 leerlingen van het 4de jaar en 4 begeleiders opnieuw naar Kenia, om zich volledig in te leven  in de leefwereld van hun leeftijdsgenoten van  Rose Mwakwere Secondary School for girls (boarding). Gedurende twee weken leven, eten, slapen ... ze op de school in Kibuyuni, en de laatste week reizen ze door Kenia, om nog meer te leren kennen van dit prachtige land en deze warme mensen.

Ze zullen er één of twee klaslokalen helpen bouwen, en dit project wordt ook door hen gefinancierd. Door allerlei inzamelacties willen ze de nodige fondsen verzamelen. je kan gerust al eens een kijkje nemen op hun website.

(Foto Kenia en Zevenkerken 2019.

 

 

9hv2atwl.jpg