top of page
DSC06950

DSC06950

DSC01967

DSC01967

DSC06342

DSC06342

KENIA

Sunshine4kids is werkzaam in het zuiden van Kenia, in de regio van Ukunda (Kwale County). In 2008 startten Pascale en Philippe met het helpen van 2 schooltjes. Wat klein begon, is uitgegroeid tot een stevige VZW.

Ondertussen werden reeds 18 scholen geholpen.

Het grondgebied Ukunda telt ongeveer 500 scholen. De grote scholen zijn meestal gouvernementele scholen, die gesubsidieerd worden door de regering. het onderwijs zou daar gratis moeten zijn.

Veel scholen zijn privé-scholen. dat zijn scholen die opgericht zijn door privépersonen, of door projecten, kerken... Daar betalen kinderen schoolgeld (schoolfee).

UKUNDA

HET LOGO VAN S4K

In 2009 werd in de school De Brug (nu: De Sprong) in de ICT-les een 'tekenwedstrijd' uitgeschreven, waarbij de kinderen een logo mochten ontwerpen voor Sunshine4kids.
De winnaar werd Dylan. Aangezien Dylan fan is van gamen, kreeg hij als prijs een 'game-over' T-shirt, en een zwarte pet.

 

Op het logo zie je duidelijk waar het om gaat: kinderen in het Zuiden hebben kinderen evenveel recht op onderwijs als kinderen bij ons. Om dit onderwijs te optimaliseren, in het zuiden van Kenia, biedt het project materiële steun aan in verschillende scholen. Zo schijnt de zon voor alle kinderen, blank en zwart.

bottom of page